RSSВерсія для друку
Дистанційна освіта медиків: можна записатися на новий курс щодо питань психічного здоров’я та залежностей
10.08.2018

Дистанційна освіта медиків — невід’ємна складова постійного професійного зростання.

На платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України відкрито реєстрацію на новий навчальний онлайн-курс «Інтегрована допомога для осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів».

Дистанційний курс буде корисним як для керівників закладів охорони здоров’я, відділень, так і для всіх фахівців, які розбудовують співпрацю закладів і установ з надання інтегрованої допомоги пацієнтам замісною підтримувальною терапією.

Відеолекції, завдання, форум доступні в будь-який час. Пройти курс ви зможете до кінця серпня 2018 р.

Зареєструватися на курс можна за посиланням: courses.phc.org.ua/courses/course-v1:PHC+9+2018/about.

Курс абсолютно безоплатний. Учасники онлайн-курсу, які успішно закінчать навчання, отримають сертифікат. Викладач може рекомендувати навчальну літературу для поглибленого вивчення теми, але матеріалів, доступних у межах курсу, буде достатньо для успішного його закінчення.

Про що курс

Надання інтегрованої допомоги хворим на опіоїдну залежність — одне з пріоритетних завдань сьогодення. Окрім медичної значущості, проблема має і соціальний аспект. Адже практика споживання ін’єкційних наркотиків створює величезний ризик поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозувірусних гепатитів та інших захворювань у середовищі людей, які вживають наркотики ін’єкційно, і внаслідок цього спричиняє поширення захворюваності серед загального населення. Також пацієнти саме цієї групи — вразливі та стигматизовані в українському суспільстві — зазнають утисків і недбалого ставлення з боку медичного персоналу, потребують спрощеної, неперервної та доступної схеми лікування у зв’язку з матеріальною/фізичною неспроможністю. Курс включає методологічні рекомендації, мультидисциплінарний підхід до надання послуг щодо ВІЛ/СНІДу, діагностики та лікування туберкульозу, вірусних гепатитів, психічного та репродуктивного здоров’я.

Матеріали цього курсу спрямовані на поглиблення знань лікарів широкого та вузького профілю щодо медичних аспектів надання інтегрованих послуг особам з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів.

Про дистанційну освіту

Нагадаємо, що безоплатно пройти дистанційне навчання й отримати сертифікат від Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика можнана нашому сайті.

Детальніше про безперервну освіту лікарів.

Джерело