20.11.2012

Динаміка по трансплантології в Україні є вкрай негативною, але можна зробити крок до того, аби рятувати життя 5 тисячам громадян на рік. Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав директор Інституту хірургії та трансплантології АМНУ ім.Шалімова Юрій Поляченко, повідомляє УНН.

"На жаль, динаміка ситуації в країні по трансплантології вкрай негативна і підтвердженням цьому є патова ситуація, яка склалась з допомогою хворим, які потребують трансплантації. Таких показників ще не було, навіть, 20 років тому. Країна, яка вперше зробила трансплантацію в світі, країна яка сьогодні може запускати космічні кораблі в космос, повинна робити трансплантацію на рівні європейських стандартів",- сказав він.

"Але ми можемо зробити цей крок - врятувати життя 5 тисячам громадян на рік. Перший етап - спробувати обговорити зміни, які сьогодні пропонуються в законі, а друге - зробити закон, який сьогодні існує більш ліберальним та реальним до сьогоднішнього життя. Але починати потрібно з суспільства і з громадського обговорення обговорення цього законопроекту. Нам потрібен більш ліберальний законопроект і більш жорсткий контроль з боку держави до виконання пунктів цього законопроекту",- додав Ю.Павленко.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/14146