RSSВерсія для друку
Динаміка по трансплантології в Україні є вкрай негативною - Ю. Поляченко
20.11.2012

Динаміка по трансплантології в Україні є вкрай негативною, але можна зробити крок до того, аби рятувати життя 5 тисячам громадян на рік. Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав директор Інституту хірургії та трансплантології АМНУ ім.Шалімова Юрій Поляченко, повідомляє УНН.

"На жаль, динаміка ситуації в країні по трансплантології вкрай негативна і підтвердженням цьому є патова ситуація, яка склалась з допомогою хворим, які потребують трансплантації. Таких показників ще не було, навіть, 20 років тому. Країна, яка вперше зробила трансплантацію в світі, країна яка сьогодні може запускати космічні кораблі в космос, повинна робити трансплантацію на рівні європейських стандартів",- сказав він.

"Але ми можемо зробити цей крок - врятувати життя 5 тисячам громадян на рік. Перший етап - спробувати обговорити зміни, які сьогодні пропонуються в законі, а друге - зробити закон, який сьогодні існує більш ліберальним та реальним до сьогоднішнього життя. Але починати потрібно з суспільства і з громадського обговорення обговорення цього законопроекту. Нам потрібен більш ліберальний законопроект і більш жорсткий контроль з боку держави до виконання пунктів цього законопроекту",- додав Ю.Павленко.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/14146

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...