RSSВерсія для друку
Діяльність головних позаштатних спеціалістів буде перебувати на особливому контролі керівництва МОЗ України
06.06.2014

Про це повідомив Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Руслан Салютін під час розширеної наради із головними позаштатними спеціалістами МОЗ України.

«Посада головного позаштатного спеціаліста – це не лише статус, а щоденна копітка робота на благо держави та пацієнтів. Саме тому сьогодні постає чітке завдання перед ними в розробці клінічних протоколів та настанов, тобто тієї нормативно-правової бази з надання якісних медичних послуг, що має стати основою для переходу на страхову медицину», – зазначив Руслан Салютін.

Крім цього він сказав, що головні позаштатні фахівці не лише повинні, а й зобов’язані налагодити чітку взаємодію та співпрацю із головними медичними фахівцями регіональних рівнів та профільними асоціаціями, а також, в перспективі, відповідати за діяльність лікарів, яким планується присвоєння категорії саме за участі головних позаштатних спеціалістів.

«Діяльність головних фахівців віднині буде перебувати на особливому контролі керівництва МОЗ України, і від того, яку вони створять команду, яка їх буде ініціативність, професіоналізм та відповідальність, залежатиме майбутнє не лише фахівця, а й цілого напрямку медицини», - констатував Руслан Салютін.

Під час наради її учасники також обговорили проблемні питання надання якісної хірургічної допомоги, акушерства та гінекології, діяльності клініко-експертних комісій тощо.

Джерело