RSSВерсія для друку
Діабет лікуватимуть за допомогою верблюдів
12.06.2012

Дослідники навчилися створювати трансгенні ембріони верблюдів. У майбутньому це дозволить одержувати молоко цих тварин, збагачене терапевтичними білками, svit24.
Вчені Дубайського центру репродукції вважають, що з верблюжого молока можна буде робити ліки. Наштовхнула на цю думку здатність цих тварин адаптуватися до екстремальних умов навколишнього середовища та їх стійкість до різних захворювань.
Дослідники розробили метод створення трансгенних ембріонів верблюдів, клітини яких несуть гени, схожі з генами людини. Наступним етапом роботи буде введення в клітини генетично модифікованих ембріонів генів людини.
Зараз терапевтичні білки (наприклад, інсулін) виробляються тільки в лабораторних умовах. Отримання їх у складі верблюжого молока дозволить значно знизити витрати на виробництво і зробити доступними в усьому світі. Дослідники вважають, що для цього знадобиться ще близько п'яти років.
Також учені відзначають, що, можливо, в майбутньому цей метод зробить верблюдів ідеальними кандидатами для вирощування людських органів для трансплантації.

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/podkategoriya_3/8976