RSSВерсія для друку
Держслужбовці навчились як забезпечити доступ до публічної інформації
21.02.2012

17 лютого 2012 року у Львові проведено семінар щодо організації доступу до публічної інформації та актів органів публічної влади.

На семінарі обговорювали підходи Закону України «Про доступ до публічної інформації» та інших законодавчих актів, основні кроки щодо організації роботи органів влади із забезпечення доступу до публічної інформації. 


Про успішні практики в Україні та рекомендації ефективного виконання Закону розповів Ігор Розкладай, юрист Інституту Медіа Права. Громадський експерт надав відповіді на численні запитання учасників, які стосувались проблем трактування та виконання вимог Закону, в тому числі його зв’язку із законодавством про захист персональних даних. 


Про виконання Закону в Львівській, Волинській, Івано-Франківській областях розповіла Іванна Фединчук, координатор програм Центру громадської адвокатури. Дмитро Архипович, завідувач сектору публічної інформації головного управління з питань внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації розповів про організацію доступу до публічної інформації у ЛОДА. Про прогресивний спосіб забезпечення пасивного доступу до рішень та проектів актів через оприлюднення у офіційному друкованому виданні розповів Дмитро Посипанко, начальник аналітично-інформаційного управління ЛОДА. 


Про систему обліку (реєстрації) документів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» розповів Тарас Случик, представник Експертної мережі аналізу державної політики (м. Івано-Франківськ). 


Питання відповідальності державного службовця за порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації» розкрив Віталій Разік, експерт фонду «Право і демократія». Голова Центру громадської адвокатури Тетяна Яцків провела сесію щодо приведення актів та планування функціонування офіційного веб-сайту органу влади у відповідність із вимогами Закону «Про доступ до публічної інформації». 


Своїм проблемами, досвідом та потребами ділились учасники семінару – особи відповідальні за впровадження і виконання Закону органів публічної влади у Львівській, Волинській, Івано-Франківській областях. Серед питань, які сьогодні найбільше турбують держслужбовців, - забезпечення функціонування системи реєстрації документів та її оприлюднення, механізм відшкодування фактичних витрат за копіювання та друк, співвідношення виконання Закону «Про доступ до публічної інформації» і Закону «Про захист персональних даних», розміщення нормативно-правових актів на офіційних веб-сайтах, оприлюднення проектів рішень. 


Семінар проводився в рамках проекту «Підвищення прозорості та покращення доступу до нормативно-правових актів, актів індивідуальної дії, проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування», що виконується Центром громадської адвокатури за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».


Детальніша інформація за адресою:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...