RSSВерсія для друку
Держслужба трансплантології забезпечить контроль над пересадкою органів
18.04.2012

Державна служба трансплантології забезпечить повноцінний розвиток галузі, законну та безпечну пересадку органів. Таку думку на прес-конференції висловив директор Центру координації трансплантації МОЗ України Руслан Салютін., повідомляє УНН.

"Ми плануємо реформування Системи трансплантологічної допомоги населенню. У розвинених країнах вона вже давно і успішно функціонує. У США існує Об’єднана мережа розподілу органів. В Україні ще у 1994 році створено Координаційний Центр трансплантації органів і тканин МОЗ. Але з часом і з певних причин Кооординаційний Центр не може проводити державну політику у повній мірі. Ми плануємо створення Державної служби трансплантології шляхом реформування Координаціного центру. Це забезпечить функціонування центрів, баз збору органів, законодавчі нормативи, формування державних трансплантаційних програм. Також служба забезпечить контроль за діяльністю Центрів і баз збору органів, функціонування реєстрів, де бажаючі зможуть дати згоду на забір їх органів після смерті", - розповів Р. Салютін.
Директор Центру зазначив, що наразі Україна перебуває на рівні Зімбабве у плані розвитку та функціонування трансплатнології.
"Зараз ми перебуваємо на рівні країн Зімбабве. Трансплантологія - це локомотив розвитку медицини. Через деякий час 50-60% хірургічних втручань будуть відбуватися із трансплантацією тканини", - додав Р. Салютін.
Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/7741