RSSВерсія для друку
Держсанепідслужба веде постійний контроль за станом забруднення атмосферного повітря у м. Києві та Київській області
10.06.2015

У зв’язку з пожежею, що сталася на нафтобазі «БРСМ-Нафта» (с. Крячки Васильківського району) спеціалістами закладів Держсанепідслужби Київської області здійснюється постійний лабораторний контроль стану забруднення атмосферного повітря в населених пунктах Васильківського району та на території інших районів і міст Київської області.

Згідно результатів досліджень, проведених 9 та 10 червня в населених пунктах Васильківського району (м. Васильків, смт. Калинівка, с. Багрин, с. Діброва, с. Путрівка, с. Крячки, с. Березанщина, с. Здорівка) перевищень допустимих рівнів забруднюючих речовин не встановлено. Вміст в атмосферному повітрі азоту діоксиду (NO2), ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду (СО) в 2-10 рази нижче гранично допустимих концентрацій (ГДК). Інші речовини (продукти згоряння), а саме - вуглеводні насичені, сірководень, формальдегід, сажа виявлено не було.

Водночас проводиться лабораторний контроль стану забруднення атмосферного повітря у містах Біла Церква, Фастів, Боярка. За результатами лабораторних досліджень перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря не встановлено.

Детальніше