RSSВерсія для друку
Держсанепідслужба отримуватиме інформацію щодо епідситуції на непідконтрольних уряду України територіях від міжнародних організацій
10.07.2015

Про перспективи отримання такої інформації домовилися під час зустрічі в.о. Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас  із керівником  Представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні пані Доріт Ніцан Калускі.

«Оскільки тимчасово окуповані території непідконтрольні українській владі, органи Держсанепідслужби у Луганській і Донецькій областях не мають можливості здійснювати там моніторинг епідситуації», - зазначив очільник Держсанепідслужби України Святослав Протас. 

На жаль, зараз маємо повну відсутність будь-якої інформації про епідеміологічну ситуацію на цих територіях. Така інформація необхідна для врахування та уникнення ризиків поширення інфекційних захворювань, котрі може спричинити вільне переміщення хворих з неконтрольованих країною територій і за їх межами. Адже за таких умов існує реальна небезпека ввезення з тимчасово окупованих територій і поширення на території України збудників особливо небезпечних захворювань, небезпечних хімічних речовин, радіоактивних та біологічних матеріалів.