RSSВерсія для друку
Держлікслужба заборонила індійські ліки від грипу
14.01.2013

Державна служба з лікарських засобів тимчасово заборонила реалізацію, зберігання й застосування лікарського засобу "Грипфлю", таблетки №200 у стрипах, серії Т-218, виробництва компанії Himanshu Overseas (Індія). Про це йдеться в розпорядженні відомства від 10 січня, повідомляє УНН

Це рішення прийнято у зв'язку із установленням факту невідповідності вимогам аналітичної нормативної документації за одним з показників.

Суб'єктам господарювання, що здійснюють реалізацію (торгівлю), зберігання й застосування лікарських засобів, необхідно невідкладно після отримання цього розпорядження перевірити наявність вищевказаного лікарського препарату серії Т-218.
У разі виявлення вжити заходів з вилучення з обороту шляхом поміщення на карантин.

"Грипфлю" застосовується як допоміжний засіб в дорослих і дітей старших за 12 років у лікуванні звичайної застуди, з появою перших ознак грипу або гострій респіраторній інфекції.

Нагадаємо, з початку епідеміологічного сезону (з 1 жовтня) щеплення від грипу зробили 309 тис. 732 українці. Загальна кількість щеплених становить 0,7 % від населення України.

Джерело