RSSВерсія для друку
Держлікслужба ознайомилася з системою регулювання цін на ліки в Болгарії
20.08.2012

Представники Міністерства охорони здоров'я України та Державної служби України з лікарських засобів ознайомилися з особливостями функціонування системи державного регулювання цін на лікарські засоби та реімбурсації (в міжнародній практиці загальноприйнята назва процесу, за допомогою якого система охорони здоров’я впливає на доступність лікарських препаратів і медичних послуг для населення) Болгарії. Про це УНН повідомили у прес-службі Держлікслужби.

Болгарські колеги, зокрема, повідомили, що Рада Міністрів визначає склад Комісії з реімбурсації, порядок її діяльності, а також порядок і критерії включення лікарських засобів до так званого Позитивного списку, до якого наразі входять близько 2,5 тис. позицій ("Позитивний список" – список лікарських засобів, вартість яких відшкодовується державою).

Національний Страховий Фонд (НСФ) веде реєстр, де вміщується інформація щодо кожного пацієнта, діагнозу, лікарських призначень, його споживання лікарських засобів тощо. На даний момент Електронний реєстр пацієнтів перебуває на етапі створення.

Детальніше:

http://www.unn.com.ua/ua/news/874699-dergelikslugeba-oznayomilasya-z-sistemoyu-regulyuvannya-tsin-na-liki-v-bolgariyi/