RSSВерсія для друку
Державні закупівлі потребують адекватних ринкових механізмів
13.05.2014

На цьому наголосила заступник Міністра охорони здоров’я України Наталя Лісневська під час зустрічі з представниками провідних фармацевтичних виробників, профільних асоціацій, пацієнтських та громадських організацій.

Нарада, що відбулася сьогодні в МОЗ України, була присвячена новим варіантам співпраці МОЗ України з фармкомпаніями в забезпеченні виконання ряду державних програм, а саме питанням можливості укладання довгострокових контрактів на закупівлі і надання учасниками тендерних торгів частини лікарських засобів на безоплатній основі та законодавчого врегулювання цих питань.

Приводом для зустрічі стало проведення державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів 2014 року у повному обсязі на тлі здорожчання ліків. Аби здійснити задумане, необхідно частину закуплених товарів отримати із великою знижкою. Окрім цього, наприкінці квітня Уряд доручив МОЗ України в місячний термін надати чіткі пропозиції щодо змін в законодавстві, які б поліпшили процедури державних закупівель та дали змогу виконати державні програми з лікування.

Детальніше: