29.10.2012

Станом на кінець жовтня 2012 року в Україні проведено процедури державних закупівель медичних препаратів на суму, що становить 96,2% від загального обсягу держфінансування. Економія бюджетних коштів за результатами торгів склала близько 140 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Ці кошти спрямовані на здійснення додаткових закупівель за найпріоритетнішими напрямками. Передусім, зекономлені кошти направлені на додаткове придбання національного переліку життєво необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення.
Зокрема, завдяки економії, за державною програмою "Дитяча онкогематологія" стало можливим збільшити охоплення пацієнтів за деякими препаратами з 27% до 35% від загальної потреби. Завдяки впровадженню чітких вимог до відбору препаратів, 80% дітей із злоякісними новоутвореннями вдалося забезпечити спеціальним лікуванням.

Нині активно тривають поставки у регіони закуплених за угодами препаратів.

У 2012 році у тендерах за державними медичними програмами зросла частка національних виробників - 28,1% від загальної кількості учасників державних закупівель.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/998937-dergeavni-zakupivli-medichnih-preparativ-vgee-vikonani-na-96,2proc/