RSSВерсія для друку
Держава забезпечить фінансування програм по лікуванню хворих на СНІД та туберкульоз в повному обсязі
26.03.2014

Про це заявив Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій під час зустрічі з керівником підрозділу з управління грантами Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Марком Едінгтоном.

За словами Олега Мусія, сьогодні, в умовах недофінансування з державного бюджету охорони здоров’я, дуже важливим є питання пошуку та отримання додаткового фінансування від міжнародних донорських організацій, тому ми дуже цінуємо допомогу Глобального фонду, який був і залишається основним додатковим джерелом фінансування програм боротьби з ВІЛ/СНІД та туберкульоз в Україні.

Міністр охорони здоров’я України також поінформував Марка Едінгтона, що попри скорочення видатків на охорону здоров’я на 20-30%, в зв’язку із складною політичною та економічною ситуацією, МОЗ України вдалося відстояти фінансування програм по лікуванню хворих на СНІД та туберкульоз в повному обсязі. Подальша реалізація усіх медичних програм залежатиме від економічних досягнень України та інвестиційної привабливості країни.

Детальніше: