RSSВерсія для друку
Депутатська група «За майбутнє України без куріння» звернулася до Президента із закликом підписати закон № 5164
03.03.2012

Міжфракційна депутатська група «За майбутнє України без куріння», котра об’єднала 68 депутатів із різних фракцій для спільної роботи над підготовкою та втіленням законодавчих ініціатив, спрямованих на запобігання поширенню тютюнокуріння, звернулася до Президента України Віктора Януковича із проханням заборонити рекламу сигарет і підписати закон № 5164 щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

Нагадаємо, що 24 лютого 2012 року Голова Верховної Ради Володимир Литвин нарешті підписав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів» (реєстраційний №5164 від 24 вересня 2009 року), ухвалений Верховною Радою України в другому читанні і в цілому ще 22 вересня 2011 року та передав на підпис Президенту України Віктору Януковичу. 

«За даними Третього звіту ВООЗ щодо глобальної тютюнової епідемії 2011, Україна залишила групу лідерів країн за поширеністю тютюнокуріння, перемістившись з 4-го місця в світі на 24-е, – зазначає народний депутат, голова Міжфракційної депутатської групи Євген Царьков. – Саме зараз важливо закріпити цей успіх, заборонивши рекламу сигарет. Таку ініціативу підтримує також УЄФА, котра офіційно закликала Україну заборонити продаж, рекламу та споживання тютюнових виробів на стадіонах в містах проведення ЄВРО-2012». 

В офіційному листі Міжфракційної депутатської групи «За майбутнє України без куріння» до Президента, зокрема, йдеться: «Ми висловлюємо впевненість, що Ви як гарант Конституції підтримаєте цей закон, який стане достойним внеском у 2012 році, оголошеному Вами як роком «Спорту та здорового способу життя. Ми просимо Вас звільнити Україну від згубної реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Агресивна та нав’язлива реклама тютюнових виробів, яку кожен громадянин змушений щоденно спостерігати, є дієвим інструментом в «руках» тютюнових компаній, що призводить до залучення нових споживачів цієї смертельно небезпечної продукції. За даними ВООЗ, від спричинених тютюнокурінням хвороб у світі щорічно помирає понад 5 млн. людей, з яких 110 тисяч – українці».


Детальніша інформація за адресою:
www.civicua.org/news/view.html