RSSВерсія для друку
Депутат просить перевірити санітарію у всіх закладах «Фесту» у Львові
21.05.2015

Депутат Львівської міськради Богдан Галайко просить міську владу перевірити усі заклади громадського харчування мережі «!Фест» у Львові на відповідність чинним санітарно-епідеміологічним нормам України та притягнути до відповідальності осіб, з вини яких отруїлися люди.

Відповідне звернення він озвучив сьогодні, 21 травня, на сесії Львівської міськради.

Б. Галайко нагадав, що минулого тижня у Львові виник спалах кишкової інфекції серед людей, які відвідали «Театр пива «Правда», що належить «!Фесту», 10-12 травня. З отруєнням госпіталізували 67 осіб. У восьми з них виявили сальмонелу.

У ЗМІ неодноразово поширювались численні негативні відгуки про недобросовісне ставлення мережі ресторанів «!Фест» до надання послуг клієнтам та неналежне дотримання санітарно-епідеміологічних норм і правил у цих закладах, наголошується у зверненні.

Депутат також зазначив, що приміщення, де знаходиться «Театр пива «Правда», було приватизоване за суттєвою нижчою вартістю, ніж ринкова. За фактами збитків, завданих місцевому бюджету, було порушене кримінальне провадження.

Нагадаємо, станом на 6:00 21 травня на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають 30 осіб, з них дві дитини. Стан усіх госпіталізованих наближається до задовільного.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2015/05/21/deputat_prosyt_pereviryty_sanitariyu_u_vsih_zakladah_festu_u_lvovi_591757