RSSВерсія для друку
Цього року зарплати медпрацівникам у деяких регіонах збільшили в середньому на 40%
29.12.2012

Цього року в середньому на 40% було збільшено заробітні плати медичних працівників пілотних регіонів, зокрема фахівцям центрів первинної медичної допомоги Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та м. Києва. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Для підвищення оплати праці медичних працівників у даних регіонах, Міністерством охорони здоров'я України було розроблено Постанову Кабінету Міністрів України № 209 "Про деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я, що є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров'я" та Методичні рекомендації щодо встановлення стимулюючих надбавок за обсяг та якість виконаної роботи працівникам закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров'я. Тож, з квітня 2012 року середня заробітна плата як лікарів, так і медичних сестер у пілотних регіонах збільшилась у середньому на 34% порівняно з 2011 роком.

Медичним та фармацевтичним працівникам було встановлено надбавку за вислугу років; також підвищено рівень заробітної плати медичним працівникам спеціалізованих протитуберкульозних закладів охорони здоров'я; випускники-медики та фармацевти, які беруть зобов’язання відпрацювати не менше трьох років у сільській місцевості, а також сімейні лікарі, дільничні педіатри та терапевти мають право на одноразову адресну грошову допомогу у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат; медичним та фармацевтичним працівникам, які перебувають в установах післядипломної освіти або на курсах підвищення кваліфікації зберігається зарплата за сумісництвом; з 1 січня 2012 року медичні та фармацевтичні працівники державних та комунальних закладів отримують допомогу на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні щорічної відпустки, а з 1 січня 2013 року право на таке підвищення отримають і молодші медпрацівники спеціалізованих протитуберкульозних закладів охорони здоров'я.

Нагадаємо, держкомстат повідомляв, що найбільші зарплати цьогоріч були у пілотів, найменші - у рибалок.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1173834-tsogo-roku-zarplati-medpratsivnikam-u-deyakikh-regionakh-zbilshili-v-serednomu-na-40