RSSВерсія для друку
Цього року МОЗ оцінюватиме якість вищої медичної освіти в Україні
29.03.2018

Рішенням Кабміну затверджено постанову, яка дозволяє провести міжнародне моніторингове дослідження якості вищої медичної освіти.

Відповідна постанова була прийнята на чергову засіданні Уряду. Таким чином Міністерство охорони здоров’я планує знайти всі проблеми в освітній галузі сфери охорони здоров’я, для корегування майбутніх реформ.

«МОЗ України впроваджує якісно нові зміни в системі медичної освіти в Україні, однак для визначення ключових проблемних питань в галузі та формування напрямів освітньої політики необхідне володіння об’єктивною інформацією про рівень вітчизняної медичної освіти у порівнянні з рівнем підготовки лікарів в інших країнах світу», — йдеться в офіційному повідомленні прес-служби МОЗ.

Для цього планують використати міжнародні моніторингові порівняльні дослідження (TIMSS, PIRLS, PISA, CIVIC, ICILS тощо) широко застосовуються в сфері шкільної освіти.

«Прийняття Постанови дозволить оцінити рівень фундаментальної підготовки українських медиків, а після аналізу результатів — запропонувати шляхи гармонізації підготовки лікарів в Україні та підвищення якості підготовки фахівців у галузі знань «Охорона здоров’я»», — повідомляють у МОЗ.

Джерело