RSSВерсія для друку
Чому щеплення це безпечно та вкрай необхідна дія?
23.11.2017

Міністерство охорони здоров’я України наполягає на тому, що вакцина – надійна та доведена профілактика грипу. Ця інформація відповідає дійсності.

Згідно результатам клінічних досліджень, яким піддаються абсолютно всі вакцини, щеплення дозволяє значно знизити ризик захворювання на грип, а головне – полегшує симптоматику. Таким чином, навіть, якщо ви відчуваєте, що захворіли, вакцина буде запобігати розвитку серйозних ускладнень.

Треба відзначити, що МОЗ окрему увагу в питанні вакцинації від грипу приділяє групам ризику.

«Особливо радимо подбати про вакцинацію людям із групи високого ризику: дітям молодшого віку, вагітним, людям із хронічними захворюваннями (астма, діабет, серцево-судинні захворювання та захворювання органів дихання), а також літнім людям», — повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Окремо треба сказати декілька слів про доступність вакцинації цього року. На відміну від 2016 року, коли у більшості випадків мешканці України мусили самостійно шукати вакцини, цього року МОЗ України подбало про те, щоб сертифіковані вакцини були присутні в аптеках. Також більшість областей мають власні програми вакцинації населення, за якими щеплення можна зробити абсолютно безкоштовно.

Найбільшої ефективності вакцини здобувають тоді, коли щеплені більшість людей. Коли вірус грипу просто не може пробитись до організму. І за малий термін, за офіційними даними МОЗу, з початку сезону грипу 46 060 людей вже зробили щеплення. Так має продовжуватись і далі.

Ніяких обмежень немає. Згідно офіційним заявам МОЗ та ВООЗ, щеплення бути таким ж ефективним, навіть, якщо ви зробити його у грудні.

Джерело...