RSSВерсія для друку
Через п'ять років українці отримуватимуть меддопомогу нової якості - М.Азаров
17.08.2011

Прем’єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що через п'ять років кожен українець, незалежно від місця проживання, отримуватиме медичну допомогу абсолютно нової якості. Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

"Водночас, поки відбувається модернізація, люди не припиняють хворіти. Є хворі, яким певні ліки потрібні не завтра-післязавтра, а щодня. Є вакцини, які потрібні до епідемії, а не після подолання її наслідків", - зауважив М.Азаров.

За словами глави уряду, попри це в Україні крок за кроком створюються нові лікувально-діагностичні центри, лікарні, поліклініки, перинатальні центри.

Як повідомлялось, Президент України під час оголошення послання до ВР заявляв, що реформа охорони здоров’я забезпечить повернення практики сімейної медицини та початок роботи страхової медицини.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко сказав, що повністю страхова медицина в Україні може бути запроваджена за 4-5 років. Закон про страхову медицину буде розроблений у 2012 році. Спеціалісти вже напрацьовують концепцію.

Водночас, за словами міністра О.Аніщенка, Україні наразі необхідно 65 тис лікарів первинної медицини.

Реформування системи медичних закладів вже розпочалося. Перші кроки у цьому напрямку вже зроблені у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/17-08-2011/445127/