13.03.2018

Заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик повідомив про зміни в роботі медзакладів після запуску електронної системи охорони здоров’я eHealth з 1 квітня.

Лікарі виписуватимуть електронні рецепти, як за урядовою програмою «Доступні ліки», так і звичайні для амбулаторного лікування пацієнтів. В першу чергу для Міністерства охорони здоров’я важливо перенести у електронний вигляд урядову програму, для того щоб чітко контролювати її виконання та вирахувати кількість пацієнтів з тою чи іншою патологією.

«Дуже важливо, що сюди постійно будуть додаватись нові ліки від різних захворювань. У першу чергу — тих захворювань, які лікуються на амбулаторній ланці», — заявив Ілик.

Окремо треба зазначити, що Міністерство охорони здоров’я планує розширити програму та додати ліки для лікування  хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та для здоров’я вагітних. Для цього буде зареєстровано окремий проект закону.

. «Ми вже підготували законодавчий проект для того, щоб його ухвалив уряд. Це що стосується захворювань шлунково-кишкового тракту, хронічні захворювання, в тому числі виразкова хвороба, це депресії, це захворювання, які пов’язані з анемією у вагітних», — сказав він.

Джерело