RSSВерсія для друку
Через депресію може початися слабоумство
26.06.2012

Експерти на чолі з Клівом Холмсом з Університету Саутгемптона за підтримки Асоціації хвороби Альцгеймера хочуть з'ясувати, які чинники сприяють розвитку недоумства. Вони збираються поспостерігати за 140 пацієнтами з помірними когнітивними порушеннями. Вчених цікавить вплив стресу на розвиток деменції, передає ВВС.

У пацієнтів будуть брати зразки крові, слини протягом 18 місяців для оцінки концентрації біологічних маркерів стресу. Що стосується помірних когнітивних порушень, то в такому стані люди можуть жити роками, так і не зіткнувшись з повноцінним слабоумством. Однак у деяких випадках у результаті діагностується деменція.

Фахівці вважають: їм вдасться довести негативний вплив стресу на ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Варто зазначити, раніше  шведські вчені з'ясували на прикладі 1500 жінок, що ризик деменції підвищувався на 65% серед тих, які періодично стикаються зі стресом. А шотландські експерти, які працювали з тваринами, констатують: вся справа в гормонах, що вивільняються, при стресі. Вони втручаються в роботу мозку.

 

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/podkategoriya_3/9458