RSSВерсія для друку
Час звільнятись: Лінчевський називає марнотратством лікування онкохворих
05.06.2018

Заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський заявляє, що лікувати онкохворих недоцільно, адже вони «все одно всі помруть».

Він пропонує витрачати кошти, які йдуть з держбюджету на лікування онкохворих за кордоном, на інші сфери медицини, наприклад кардіологію, мотивуючи це тим, що термін життя пацієнтів з хворобами серця після проведення успішної операцій довший, аніж у онкохворих.

«Щодо ефективності. Щодо нерезультативності і неекономного використання грошей. У сухому залишку — 25 відсотків пацієнтів, власне, вмирають. Тобто, кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми нуль відсотків!», — прямо говорить Лінчевський.

Варто нагадати, що онкологічні захворювання займають друге місце в структурі смертності в Україні. Додамо до цього, що ще наприкінці 2016 року МОЗ під керівництвом в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун скасувало програму дорослої онкології і тільки наприкінці 2017 року схвалило закуповування ключових хіміопрепаратів для лікування онкологічних захворювань.

Джерело