RSSВерсія для друку
Централізовані витрати МОЗ передадуть місцевим бюджетам
07.11.2011

Проектом державного бюджету України на 2012 рік передбачено передачу централізованих витрат Міністерства охорони здоров`я України місцевим бюджетам у вигляді субвенції з держбюджету у загальній сумі 2,8 млрд. грн.

Про це повідомила голова Комітету ВР з питань охорони здоров`я Тетяна Бахтєєва у ході III Міжнародної конференції з благодійності на тему: «Хто допоможе медицині одужати: пошук рецепту», яка проходить сьогодні у Києві.

Т.Бахтєєва підкреслила, що така децентралізація дуже важлива в умовах проведення реформи галузі, оскільки дозволить регіонам самостійно визначати необхідні медикаменти і устаткування, а не залежати від рішень, що приймаються МОЗ, «які упродовж багатьох років нав`язували непотрібні ліки і лікувально-діагностичне устаткування, яке дотепер припадає пилом на складах лікарень».

«Тепер кожен керівник регіону несе персональну відповідальність за забезпечення установ охорони здоров`я своєї області медикаментами і медичним устаткуванням відповідно до реальних потреб регіонів», - сказала Т.Бахтєєва.

Проте, на думку народного депутата, незважаючи на вже виконану роботу «залишається ще багато питань, без вирішення яких регіони не зможуть повноцінно реалізувати заплановані заходи щодо реформи».

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/226029