RSSВерсія для друку
Британські лікарні отримали стягнення за порушення закону про аборти
13.07.2012

Британські наглядові органи винесли стягнення 14 державним лікарням, де виконувалися потенційно нелегальні операції з переривання вагітності. Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Комісія з контролю за медичним обслуговуванням Великобританії (Care Quality Commission) перевірила близько 250 медустанов на предмет дотримання законодавства стосовно абортів. Приводом для інспекцій стала публікація результатів журналістського розслідування, проведеного співробітниками The Daily Telegraph.

Як повідомлялося раніше, на початку 2012 року видання направило вагітну жінку в низці медустанов, де вона просила зробити  їй аборт без надання особистих даних. Представники кількох лікарень погодилися виконати вказану операцію, незважаючи на те, що своє прохання вагітна мотивувала тим, що її не влаштовує стать майбутньої дитини. Аборти за статевою ознакою заборонені у Великобританії з 1967 року.

Під час позапланових перевірок фахівці наглядового органу з'ясували, що в 14 лікарнях Національної служби охорони здоров'я (NHS) гінекологи самостійно заповнювали необхідну для проведення аборту документацію, не зустрічаючись з вагітною до операції. При цьому, згідно з чинним законодавством, лікарі повинні були отримати згоду жінки на процедуру тільки під час особистої  зустрічі.

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10028