RSSВерсія для друку
Богатирьова: показники смертності від серцево-судинних захворювань не відповідають європейським
06.03.2012

Серцево-судинні захворювання сьогодні посідають перші місця серед причин захворюваності та смертності в Україні. Про це Віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова сказала, відкриваючи Координаційну нараду з питань удосконалення надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні хвороби в України, повідомили УНН в прес-службі МОЗ.

"Показники захворюваності і смертності від серцево-судинних захворювань і знаєте, що вони не відповідають європейським. Дві третини цих смертей можна було попередити, - зазначила віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України. - Це вирок нам, як професіоналам, як організаторам охорони здоров'я".


Богатирьова зазначила, що для вирішення проблеми з серцево-судинними захворюваннями необхідно застосовувати передовий вітчизняний науковий досвід, усю базу, яка напрацьована в світі і яка дає результат. Але, в першу чергу, необхідно змінювати стратегію і підходи до надання медичної допомоги.

Джерело:  
www.unn.com.ua/ua/news/633624-bogatirova:-pokazniki-smertnosti-vid-sertsevo-sudinnih-zahvoryuvan-ne-vidpovidayut-evropeyskim/