RSSВерсія для друку
Богатирьова хоче аби торги за напрямком "Дитяча онкологія" провели швидше
02.04.2012

Віце-прем’єр-міністр України - міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова у відповідь на звернення громадських організацій для більш оперативного забезпечення потреб хворих в рамках державних програм доручила Комітету з конкурсних торгів МОЗ розглянути можливість проведення відкритих торгів на закупівлю лікарських засобів за напрямком "Дитяча онкологія" за скороченою процедурою. Про це  повідомили в прес-службі МОЗ.

Щороку Міністерство охорони здоров’я здійснює централізовані закупівлі лікарських засобів та витратних матеріалів для лікування дітей з онкогематологічною патологією. МОЗ у 2011 році закуплено лікарських засобів та витратних матеріалів для лікування дітей із онкологічними та онкогематологічними захворюваннями та проведення трансплантації кісткового мозку на загальну суму 59,5 млн грн (у тому числі для НДСЛ "Охматдит" на суму 22, 7 млн грн, 38% від загальної суми, передбаченої для лікування дітей всієї України). Під час основної закупівлі вдалося досягти економії, внаслідок чого на заощаджені кошти у грудні 2011 року було проведено торги на додаткову закупівлю. Нині поставки в регіони за її результатами тривають.

Станом на сьогодні у регіонах в наявності залишки лікарських засобів на загальну суму 47 млн 632 тис. грн, які були закуплені у 2011 році за даною програмою. У тому числі в НДСЛ "ОХМАТДИТ" ще залишається лікарських засобів для лікування онкохворих дітей на загальну суму 18 млн 862 тис. грн.

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/7076