RSSВерсія для друку
Близько тисячі студентів взяли участь у ІІ Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі BIMCO
09.04.2015

У Буковинському державному медичному університеті розпочато ІІ Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів та молодих учених «Новітні тенденції в медицині та фармації, BIMCO 2015».

Участь у молодіжному форумі взяли 926 учасників, з яких 180 іноземців з 11 країн світу - Польщі, Молдови, Румунії, Словаччини, Латвії, Грузії, Узбекистану, Непалу, Туреччини, Росії.

На конгрес приїхали делегації медичних і класичних вищих навчальних закладів Вінниці, Львова, Хмельницького, Івано-Франківська, Харкова, Полтави, Одеси, Києва, Луцька, Ужгорода. Іноземні внз представили студенти і молоді науковці з Тбіліського державного медичного університету (Грузія), Державного університету медицини і фармації ім. Н. Тестеміцану (Республіка Молдова), Університету медицини та фармації Крайова (Румунія), Університету медицини і фармації ім. Г.Т. Попа (Румунія), Університету Павла Йозефа Шафарика в Кошице (Словацька Республіка).

Робота конгресу проходить у рамках 30 секційних засідань та 10 клінічних майстер-класів. За результатами конгресу опубліковано 811 наукових тез. З усними доповідями виступили 442 учасники, а 11 молодих науковців презентували стендові доповіді.

Паралельно з секційними засіданнями проходить ІІІ Симпозіум «Студентське самоврядування як основа демократичної трансформації суспільства», під час якого проводяться круглі столи, психологічний та комунікативний тренінги, тренінг з надання першої медичної допомоги.

Також у рамках конгресу відбувся круглий стіл з міжнародною участю «Формування науково-дослідницьких навичок та організація наукової роботи студентів: обмін досвідом із Тбіліським державним медичним університетом».

Детальніше: http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150409_f.html