16.05.2018

Заступник міністра охорони здоров'я заявляє, що із 150 популярних препаратів, які найчастіше купували українці торік, лише три належать до основних лікарських засобів.

Близько 90% ліків українці купували в аптеках без рецепту чи консультації лікаря. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик. За його словами, у 2017 році «українці спожили понад 1,2 млрд упаковок лікарських засобів». «Цей ринок оцінюється у близько 70 млрд грн. Лише 9% цих ліків, які були спожиті українцями, споживалися в умовах лікарні. У грошовому еквіваленті цей відсоток становить близько 12,6 млрд від 70 млрд грн. Близько 90% від усіх реально спожитих ліків українці приймали амбулаторно, купуючи в аптеках переважно самостійно, без рецепту чи консультації лікаря. У рамках трансформації ми прагнемо, щоб показник споживання ліків у стаціонарних умовах постійно зростав», - наголосив Ілик.

Детальнішеhttps://health.unian.ua/country/10118900-blizko-90-likiv-ukrajinci-kupuvali-v-aptekah-bez-receptu-chi-konsultaciji-likarya-moz.html