RSSВерсія для друку
Азаров доручив Богатирьовій забезпечити ліками гіпертоніків
08.08.2012

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду доручив віце-прем'єр-міністру - міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій взяти під особистий контроль забезпечення доступними та якісними ліками людей, які хворіють на гіпертонію, передає УНН.

"З 1 вересня стартує другий етап проекту забезпечення громадян, які хворіють на гіпертонію, якісними та доступними ліками. У держбюджеті призначено кошти для компенсації частини витрат пацієнтам для купівлі препаратів виключно через аптек ні мережі. Доручаю віце-премєру Раїсі Богатирьовій взяти під особистий контроль хід реалізації чергового етапу надважливого соціального проекту", - зазначив Азаров.

Глава уряду доручив перевірити наявність всіх лікарських засобів на складах і в аптеках на предмет їхньої достатком ті на період реалізації проекту.

"Дефіциту відповідних ліків не же бути апріорі", - наголосив Азаров.

Нагадаємо, в Україні розпочато перший етап Пілотного проекту з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, під час якого суб’єкти господарської діяльності знизили ціни на генеричні лікарські засоби, що зареєстровані в Україні.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/10822