RSSВерсія для друку
Автентифікація пацієнта: НСЗУ спростило процедуру зміни методу
14.06.2019

На офіційному сайті Національної служби охорони здоров’я (НСЗУ) в розділі «Громадянам» у підрозділі «Користувачам ЕСОЗ» з 13.06.2019 р. доступна онлайн-форма, за допомогою якої будь-який користувач електронної системи охорони здоров’я може оновити свій номер телефону. Онлайн-формою варто скористатися в таких ситуаціях:

— при переукладанні пацієнтом декларації про вибір лікаря, що надає первинну медичну допомогу, SMS з кодом підтвердження надсилається на невідомий номер телефону;

— при виписуванні електронного рецепта за урядовою програмою реімбурсації «Доступні ліки» SMS з номером рецепта та кодом підтвердження надсилається на невідомий номер телефону;

— попередній номер телефону пацієнта втрачений або змінений;

— номер телефону пацієнта внесений в декларацію некоректно;

— при зміні методу автентифікації, наприклад потрібна зміна методу автентифікації за телефоном на метод автентифікації за документами (з обов’язковим підвантаженням сканованих документів для верифікації даних пацієнта) або навпаки.

НСЗУ наголошує: уважність при внесенні даних до електронної системи охорони здоров’я допоможе запобігти непорозумінням та полегшить взаємодію із лікарем. Зверніть увагу на коректність введення РНОКПП (Реєстраційний номер облікової картки платника податків). Усі дані пацієнта мають бути внесені українською мовою та відповідати документам, які посвідчують особу пацієнта.

Використання онлайн-форми дозволяє спростити та пришвидшити зміну методу автентифікації (номеру телефону). Після заповнення форми пацієнт може звернутися до свого лікаря протягом декількох днів та внести до декларації правильний номер телефону. Онлайн-форму також можна заповнити разом із лікарем під час прийому за умови наявності необхідних документів.

Нагадуємо, що процедура припинення дії декларації залишилася незмінною. Для більш детальної інформації щодо зміни методу автентифікації або припинення дії декларації звертайтеся до контакт-центру НСЗУ за коротким номером 1677.

Джерело-https://www.umj.com.ua/article/158434/avtentifikatsiya-patsiyenta-nszu-sprostilo-protseduru-zmini-metodu