RSSВерсія для друку
Асоціації медичних сестер Львівщини виповнилось 10 років
02.04.2012

Урочистості з нагоди 10-річчя асоціації відбулися у Львівському Національному Академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької за участю місцевої влади, представників медичної спільноти України, Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини.

Сьогодні у лікувально-профілактичних закладах області працює 24 тисячі 104 молодших медичних спеціалісти: в тому числі 18251 медичних сестер, 18 заступників головних лікарів з медсестринства, 128 головних медсестер ЛПЗ, 945 старших медсестер відділень. На Львівщині створено 57 районних та міських осередків асоціації, в яких нараховується 5621 медична сестра - член ЛОАМС.

На адресу медсестер було висловлено багато теплих слів, зокрема було зазначено, що медсестринська ланка - це основа медицини. Президент асоціації медсестер України Галина Івашко підкреслила, що саме у Львові був започаткований перший випуск бакалаврів з медсестринської справи і ЛОАМС входить до десятки кращих асоціацій медсестер України.

Під час заходу слова подяки звучали на адресу всіх, дотичних до благородної справи медсестринства: ГУОЗ ЛОДА, обкому профспілки медичних працівників Львівщини, ЛНМУ ім. Д. Галицького, медичного коледжу післядипломної освіти та ім. А. Крупинського.

Львівський державний медичний коледж імені Андрія Крупинського - одних із найстаріших медичних закладів не лише в Україні, а й у Європі. Традиційно, двічі на рік, цей навчальний заклад проводить випуск спеціалістів. Незабаром до когорти медичних спеціалістів приєднаються 68 цьогорічних випускників відділень "Сестринська справа" (ІІ рівня акредитації), "Акушерська справа", "Медико-профілактична справа", а також "Лабораторна діагностика" (студенти з вадами слуху). Саме остання група є особливою, адже з 1998 року, вперше в Україні, з ініціативи директора Марії Шегедин у коледжі імені Андрія Крупинського розпочато підготовку медичних лаборантів серед нечуючої молоді. Слід відзначити, що 13 цьогорічних випускників різних спеціальностей, за сумлінне навчання отримують дипломи з відзнакою. Позитивним є й те, що всі випускники державного замовлення отримали скерування на роботу. Це свідчить про авторитет навчального закладу серед керівників медичних установ області, а також - що майбутні спеціалісти зможуть застосувати теоретичні знання і практичні навички у самостійній професійній діяльності.

Джерело:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120402_1.html