RSSВерсія для друку
Асоціація дитячих ендокринологів України за підтримки МОЗ України створила освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих»
13.11.2015

Всесвітній день боротьби з діабетом відзначається щорічно 14 листопада з метою підвищення обізнаності суспільства про проблему діабету та підтримки людей, що живуть з цією хворобою. Згідно зі світовою статистикою, близько 387 млн осіб на планеті живуть з діабетом, а до 2035 року їхня кількість може досягти 592 млн. В Україні близько 1,1 млн людей страждають на це захворювання, що складає 3,2 % від загальної чисельності населення. Проте кількість незареєстрованих випадків є високою – кожен третій українець з діабетом не знає про свій діагноз.

 

Підвищення інформованості суспільства про хворобу – надзвичайно важливий фактор у боротьбі з діабетом. З цією метою Асоціація дитячих ендокринологів України за підтримки МОЗ України створила освітній мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих». Основою мультфільму стали роботи, що надійшли на Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з цукровим діабетом протягом 2010-2014 років. Через історію маленької дівчинки, у якої діагностували діабет, але яка знаходить в собі мужність контролювати хворобу, мультфільм підіймає актуальні для українського суспільства проблеми ранньої діагностики та лікування діабету.

 

У мультфільмі в простій і доступній формі зображені симптоми діабету I типу, за наявністю яких необхідно терміново звернутися до лікаря, особливостей життя з діабетом та факторів ризику виникнення діабету II типу у дорослих. А ще це зворушлива історія про дитячу мрію та шлях до її втілення попри всі труднощі хвороби. Адже діабет – це не вирок, а спосіб життя. За умови належного лікування та правильного самоконтролю люди з цим захворюванням можуть жити повноцінно.

 

Мультфільм можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=fayymNSRxo4.

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...