RSSВерсія для друку
Антивакцинальна пропаганда може привести до багатьох дитячих смертей - інфекціоніст
03.03.2012

Антивакцинальна пропаганда може привести до багатьох дитячих смертей в Україні. Про це УНН розповів доктор медичних наук, інфекціоніст Валентин Топольницький.

"Я як інфекціоніст скажу так: коли мова йде про людей, які не мають стосунку до медицини, і у всіх цих розмовах - щепитися чи не робити щеплення ... деколи не вистачає академічних виразів. Я скажу так: якщо батьки не прищеплюють дитину від дифтерії, правця або поліомієліту, то у батьків просто немає голови. Це найважчі інфекції, які можуть привести людину до смерті. Маленькі діти повинні бути вакциновані за календарем ", - висловився фахівець.

Нагадаємо, за словами першого заступника начальника Головного Управління охорони здоров'я КМДА Валентини Залеської, рівень охоплення дітей вакцинацією від кашлюку, правця і дифтерії складає трохи більше 50%. Спеціаліст оцінює ситуацію, як вкрай тривожну: інфекційні хвороби посідають одне з перших місць серед захворюваності та смертності населення. Контроль над ними можливий лише за умови проведення імунізації з достатнім рівнем охоплення населення профілактичними щепленнями. 

Джерело:
www.unn.com.ua/ua/news/632883-antivaktsinalna-propaganda-mogee-privesti-do-bagatoh-dityachih-smertey---infektsionist/