RSSВерсія для друку
Антитютюновий закон допоможе подолати «епідемію» тютюнопаління
21.12.2021

Ухвалений Верховною Радою законопроєкт №4358 зменшить негативний вплив куріння на українців, зокрема на молодь, та допоможе здолати «епідемію» тютюнопаління. 

Про це під час пресконференції заявив заступник міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

“​​​​Ухвалення закону справді революційна річ, адже він спрямований проти так званої епідемії тютюнопаління, яка вже не перший рік триває в Україні. Зараз рідко побачиш, що хтось палить звичайні цигарки у громадських місцях, а ще дев’ять років тому дотримання такої заборони здавалось неможливим. Теж саме очікує й електронні пристрої для куріння, використання яких у громадських місцях тепер також буде заборонено”,  – сказав Ігор Кузін

Авторка антитютюнового законопроєкту, народна депутатка Лада Булах наголосила, що за останні майже десять років це перші позитивні зміни до антитютюнового законодавства.

“Вперше з 2012 року Парламент вніс позитивні зміни до антитютюнового законодавства. Таким чином Україна зробила величезний крок до посилення захисту дітей та молоді від куріння тютюнових виробів і нарешті врегулює електронні пристрої для куріння, які також становлять загрозу здоров’ю. Я вдячна всім колегам, які підтримали ухвалення комплексного антитютюнового законопроєкту №4358 та провели надзвичайну роботу з його підготовки», – зазначила Лада Булах.

Виконавчий директор громадської організації “Життя” Дмитро Купира додав, що законопроєкт передбачає доволі жорсткі обмеження щодо реклами пристроїв для нагрівання та їх продажу неповнолітнім. 

Більше про нововведення законопроєкту читайте за посиланням: https://cutt.ly/uY2widT