RSSВерсія для друку
Англійські лікарі створили універсальні ліки від інсульту та інфаркту
23.07.2012

 

 

Вченими Лондонського Університету королеви Мері зроблено заяву, розробили універсальні ліки від інсульту та інфаркту, повідомляють іноземні ЗМІ. 

 

 

У дослідженнях вчених брали участь 84 людини у віковій категорії 60 років і старше. В ході випробувань в стінах клініки їм був запропонований препарат "Поліпілл", а також плацебо (протягом трьох місяців щодня). У тих людей, які приймали препарат, вченими фіксувався зниження артеріального тиску близько 12%, а рівень "поганого" холестерину падав близько 39%. Співробітниками університету була зроблена констатація факту того, що згаданий препарат необхідно зробити доступним і як можна швидше для широкого кола хворих.

 

 

 

"У тому випадку якщо хворі будуть щодня приймати новий препарат після 50-ти років, то, згідно з нашими розрахунками, 28% з них зможуть у подальшому житті уникнути інсульту або інфаркту. Таким чином, ми зможемо запобігти порядку 94 тис. серцевих нападів, що щорічно виникають у Великобританії", - констатує доктор Девід Уолд.

 

 

Вченими поки ще не протестований препарат на предмет його безпеки, але, на їхню думку, всі його компоненти використовуються протягом декількох десятиліть.

 

 

Джерело: