RSSВерсія для друку
Англійці побоюються навали мікробів
10.04.2012

Працівники медицини і охорони здоров'я Великобританії побоюються спалахів епідемій, які можуть виникнути в Лондоні через літні Олімпійських ігри, повідомляє MedicalXpress.

Очікується, що під час проведення Олімпійських ігор в липні цього року, Лондон відвідають близько 3 мільйонів туристів. І, як вважають представники органів охорони здоров'я, такі великі скупчення людей, з різних куточків світу, збільшать ризик поширення різноманітних хвороб. На думку фахівців Агентства із захисту здоров'я Великобританії, найбільш поширеними будуть такі захворювання, як грип, ГРВІ та діарея.

Навіть незважаючи на те, що в попередні роки спалахів епідемій не спостерігалося, Міністерство охорони здоров'я Великобританії посилено готується до атаки вірусів. Під час Олімпійських ігор чиновники будуть отримувати щоденні управління про стан здоров'я населення, буде посилено спостереження за інфекційними хворими, а швидка допомога буде оперативно реагувати на кожне повідомлення про захворювання.

З медиками з Туманного Альбіону своїм досвідом моніторингу поділися арабські вчені. На щорічне паломництво – хадж – в Мекку прибуває близько 2,5 млн. релігійних паломників, причому майже 200 000 чоловік прибуває з країн, що розвиваються – Нігерії та Індонезії. Однак своєчасна профілактика допомагає запобігти спалаху епідемії в Саудівській Аравії.

 

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/7421