RSSВерсія для друку
Американські аптеки запропонують безкоштовне обстеження на ВІЛ-інфекцію
29.06.2012

Жителів США будуть безкоштовно перевіряти на наявність ВІЛ-інфекції в аптеках. Відповідний пілотний проект запустили американські Центри контролю і профілактики захворювань (CDC), повідомляє прес-служба наглядового відомства.
За інформацією CDC, у рамках пілотного проекту всім бажаючим будуть пропонувати пройти безкоштовну експрес-діагностику ВІЛ-інфекцію. Протягом двох років в проект будуть включені 24 регіони (12 великих міст і 12 сільських районів США). Зокрема, туди увійдуть аптеки, розташовані у Вашингтоні (округ Колумбія), Чикаго, а також у штатах Джорджія, Каліфорнія, Монтана і Меріленд.
Ініціатива CDC спрямована на профілактику поширення ВІЛ-інфекції шляхом збільшення доступності діагностичних тестів для місцевих жителів. Після завершення дворічного періоду фахівці відомства оцінять доцільність поширення програми на всю територію країни.

Згідно з даними Центрів контролю і профілактики захворювань, у США проживає близько 1,1 мільйона ВІЛ-інфікованих. При цьому майже кожен п'ятий носій вірусу імунодефіциту не підозрює про своє зараження. У той же час аптеки країни щотижня відвідують близько мільйона американців.
Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/vіlsnіd/9551