RSSВерсія для друку
Американські аеропорти основні джерела поширення пандемій
25.07.2012

 Аеропорти Нью-Йорка, Лос-анджелеса і Гонолулу, - одні з найнебезпечніших місць у США, такими э висновки фахівці з Массачусетського технологічного інституту. За їх словами, аеропорти є практично основними джерелами розповсюдження пандемій, пише News.com.au.

Вчені проаналізували пасажиропотоки в американських аеропортах, щоб зрозуміти, як люди можуть рознести інфекцію в перші дні після виявлення основного спалаху. Розглядався наступний сценарій: спалах стався в рідному місті людини, і через 40 найбільших аеропортів інфекція вже розповзається.

Спалах атипової пневмонії в 2003 році,  доводить, що пандемія здатна швидко розповсюдилась у свыты  завдяки перельотам. Так, найнебезпечнішим аеропортом був визнаний Міжнародний аеропорт Джона Ф. Кеннеді в Нью-йорку.

Майже не поступався йому Міжнародний аеропорт в Гонолулу - основний транспортний вузол в тихоокеанському регіоні. Також до " чорного списку" потрапили Міжнародний аеропорт Хартсфілд-Джексон в Атланті, аеропорти в Сан-Франциско, Ньюарку, Чикаго та Вашингтоні.

 

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10361