11.02.2020

Деталі: З 1 квітня 2020 року має запрацювати Програма медичних гарантій для населення для всіх видів допомоги: первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої, екстреної, паліативної, медичної реабілітації та реімбурсації ліків. Зазначається, що держава фінансуватиме такі послуги через Національну службу здоров'я України, на що у державному бюджеті закладено 72 млрд грн.

За словами Гончарука, новацією є запровадження моделі "гроші ходять за пацієнтом" і для спеціалізованої медичної допомоги. На його думку, при таких змінах питань щодо заборгованості зарплати лікарям "більше не виникатиме".

Нагадаємо: Послуги за моделлю "гроші йдуть за пацієнтом" у сфері охорони здоров’я почали надавати ще за часів очільництва МОЗ Уляною Супрун. Планувалося, що у 2020 році медичні заклади усіх рівнів перейдуть на модель фінансування Національної служби здоров’я.

Що передувало: Уряд визначив для Міністерства охорони здоров’я три цілі: 2.1. "Люди менше хворіють"; 2.2. "Люди, які захворіли, швидше одужують"; 2.3. "Люди довше живуть".

Детальніше