RSSВерсія для друку
Алгоритм розрахунку граничної оптово-відпускної ціни на ліки оприлюднено
12.01.2017

12 січня на сайті Верховної Ради України у розділі «Найновіші надходження» опубліковано текст прийнятого 29 грудня 2016 р. наказу МОЗ України № 1423 «Про затвердження Порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін». Документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Наказ МОЗ України розроблено на виконання постанови КМУ від 09 листопада 2016 р. № 862 «Про державне регулювання цін на лікарські засоби». Його дія поширюється на 21 міжнародну непатентовану назву ліків, вартість яких підлягає відшкодуванню (далі – Перелік МНН) згідно з постановою КМУ від 09.11.2016 р. № 863.

Порядок визначає механізм розрахунку граничних оптово-відпускних цін на основі референтних цін, визначених з урахуванням даних про ціни на лікарські засоби, зареєстровані в Польщі, Словаччині, Чехії, Латвії та Угорщині.

Референтні ціни на лікарські засоби визначаються на основі даних про зареєстровані ціни одиниці лікарської форми кожної сили дії кожного лікарського засобу з Переліку МНН, отриманих з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн.

Гранична оптово-відпускна ціна розраховується як найменша референтна ціна одиниці лікарської форми кожної сили дії значень вибірки відповідних цін у референтних країнах за таким алгоритмом:

ГрОВЦ = MIN (РЦ1 …РЦN),

де ГрОВЦ — гранична оптово-відпускна ціна;

РЦ1 …РЦN – референтні ціни у референтних країнах.

Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби електронному вигляді вестиме і оприлюднюватиме на своєму сайті МОЗ України.

Детальніше...