11.09.2019

12-13 вересня 2019 р. у м. Харкові відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю на тему «Актуальні питання клінічної та виробничої трансфузіології» присвяченої 80-річчу з дня заснування Харківської обласної станції переливання крові. Організаторами заходу є Комунальний заклад охорони здоров’я «Харківський обласний центр служби крові», спільно з Інститут гематології та трансфузіології НАМН України, Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України, Кафедра анестезіології, інтенсивної терапії, трансфузіології та гематології ХМАПО, ГО «Всеукраїнська асоціація донорства крові та трансфузійної допомоги», за експертної підтримки ГО «Фундація медичного права та біоетики України».

Метою заходу є висвітлення питань щодо реформування служби крові України, забезпечення реалізації державної політики щодо надання трансфузіологічної допомоги пацієнтам у закладах охорони здоров’я, забезпечення потреб закладів охорони здоров’я якісними та безпечними компонентами і препаратами донорської крові, реалізація правовідносин у сфері донорства крові та її компонентів з огляду на сучасні нормативні трансформації.

Робота конференції відбуватиметься у межах таких тематичних напрямах:

1.      Стан і перспективи розвитку Служби крові України;

2.      Організація  роботи лікарняних банків крові;

3.      Питання якості і біологічної безпеки у виробничій та клінічній трансфузіології;

4.      Сучасні досягнення клінічної трансфузіології;

5.      Сучасні направлення розвитку гемостазіології;

6.      Сучасний стан розвитку імуногематології;

7.       Стратегія  розвитку добровільного безоплатного донорства та особливості формування донорства крові на території України;

8.       Правове забезпечення трансфузіологічної допомоги в Україні.