RSSВерсія для друку
Аеропорти приймаючих міст ЄВРО-2012 матимуть самохідні авто для інвалідів
04.04.2012

Усі аеропорти міст-господарів ЄВРО-2012 оснащені сучасними амбуліфтами (самохідними автомобілями з підйомною кабіною для транспортування людей з обмеженими фізичними можливостями – Ред.). Про це АМН повідомили в Інформаційному центрі "Україна-2012".

"По одному амбуліфту отримали аеропорти Харкова, Львова та Донецька. Також додатковий, другий, амбуліфт надано бориспільському аеропортові, оскільки він обслуговуватиме більшу кількість пасажирів", – повідомив заступник голови Національного агентства з підготовки та проведення ЄВРО-2012 і реалізації інфраструктурних проектів В.Жалдак. За його словами, зараз амбуліфти проходять перевірку та тестування, запрацюють вони вже ближче до чемпіонату.

У Західній Європі близько 50% людей з особливими потребами не беруть активної участі у громадському житті. В Україні цей відсоток, на жаль, сягає 90%.

"Ми дякуємо УЄФА за те, що вони задали нам абсолютно нові стандарти життя й певною мірою змінили нашу свідомість. Сподіваюся, що такі кроки допоможуть людям з обмеженими можливостями подорожувати, вести активний спосіб життя, інтегруватися в суспільство", – підсумував В.Жалдак.

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/7163