RSSВерсія для друку
Адміністратором реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, визначено ДЕЦ
20.12.2016

Наказом МОЗ України від 16 листопада 2016 р. № 1237 вносяться зміни до Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії (далі — Реєстр), якими ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі — ДЕЦ) визначається адміністратором Реєстру.

До цього адміністратором Реєстру визначався «Центр електронної охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

ДЕЦ забезпечуватиме (організовуватиме) технічну підтримку програмного забезпечення Реєстру, обробку та аналіз, а також збереження та захист даних, що містяться у Реєстрі.

Як ми вже повідомляли, тестова версія реєстру розпочала роботу ще в 2015 р. у багатьох регіонах України. Проте зараз цей реєстр не функціонує.

Наше видання зверталося до Олександри Павленко, яка обіймала в 2015 р. посаду першого заступника міністра охорони здоров’я, та Андрія Ізмайлова, технічного директора компанії «Український інформаційно-обчислювальний центр», яка розробляла програмне забезпечення для реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, з проханням прокоментувати ситуацію. Також у жовтні цього року ми направляли запит в МОЗ України та просили надати відповіді на питання:

  • за чий рахунок створювався реєстр і велася його технічна підтримка;
  • хто на сьогодні виступає володільцем та адміністратором реєстру?

Наше видання отримало відповідь на запит, у якому профільне міністерство повідомило, що реєстр відключено через брак коштів і Міністерство наразі шукає джерела його фінансування.

Детальніше…