RSSВерсія для друку
Аби подолати корупцію, варто застосовувати сучасні підходи до фінансування та кадрового забезпечення національної медицини
15.05.2014

Про це повідомила заступник Міністра охорони здоров’я України Наталя Лісневська під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

За її словами, основні заходи щодо запобіганню корупційним проявам в сфері охорони здоров’я України базуються на конкретних діях по залученню громадського контролю та підвищення кваліфікаційного рівня працівників.

Зокрема, до складу номенклатурних комісій та постійних робочих груп МОЗ України, які визначають лікарські засоби та медичні вироби для державних закупівель залучені представники пацієнтських та громадських організацій, фахових асоціацій. Найближчим часом планується розробити чіткі критерії відбору по включенню представників громадськості до зазначених комісій та груп. Також в сфері державних закупівель вже нині проводиться технічна робота із впровадження відкритих електронних торгів і найближчим часом планується проведення тестування цієї системи.

Джерело