RSSВерсія для друку
9 травня – Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією (11 – 25 травня 2015р. – дні вимірювання артеріального тиску населенню області)
08.05.2015

 За ініціативи ВООЗ у другу суботу травня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертензією.  Більше 1,5 мільярдів людей у всьому світі страждають на це підступне захворювання, а в Україні – це кожна третя доросла людина. Мета проведення заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби з артеріальною гіпертензією – підвищення поінформованості населення про серйозні ускладнення даної недуги, поширення інформації про те, як можна запобігти розвитку цього захворювання та його ускладненням.  

 Враховуючи актуальність проблеми, Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з 11 до 25травня проводить традиційну профілактичну акцію з вимірювання артеріального тиску.

За минулий рік під час проведення акції тиск виміряли у 769 тис. 549 осіб. Виявлено артеріальну гіпертензію у 23096мешканців Львівщини. 

В  Львівській  області  зареєстровано  в  2014  році  589215  осіб  з  гіпертонічною  хворобою (ГХ)  проти  605031  в  2013  році.   

«Така статистика зумовлена пізнім звертанням до лікарів. Тому не легковажте своїм здоров’ям та пройдіть це просте обстеження (вимірювання тиску) у поліклініках за місцем проживання», – закликає головний кардіолог Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Степан Павлик.

Під час акції, тиск вимірюватимуть у поліклініках, лікарнях, фельдшерсько-акушерських пунктах, аптечних закладах. Окрім цього, спеціальні пункти будуть розташовані у місцях найбільшого скупчення людей.

Детальніше: http://www.guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/4304.html