RSSВерсія для друку
89,6 тисяч доз вакцин від туберкульозу розподілять між українськими СЕС – МОЗ
26.07.2012

На території України має бути розподілено 89,6 тисяч доз вакцин від туберкульозу відповідно до наказу Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової №527 "Про розподіл і раціональне використання в Україні вакцини БЦЖ для профілактики туберкульозу, отриманої на безоплатній основі". Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Відповідно до наказу, найбільша кількість доз вакцини БЦЖ (ліофілізат для приготування суспензії для внутрішньошкірного введення, 50 мкг/дозу по 1,0 мг (20 доз) в ампулах №5 у комплекті з розчинником (натрію хлориду ізотонічним 0,9%) по 2 мл відповідно в ампулах № 5) має бути направлено до Львівської СЕС – 12,7 тисяч. Трохи менше –  7,1 тисяч доз в Одеську, 6,9 тисяч у Хмельницьку, 6,4 тисяч у Харківську, 6 тисяч у Дніпропетровську, 5,9 тисяч – в АР Крим. Найменшу кількість доз вакцини БЦЖ – по 200 штук – у Черкаську та Миколаївську СЕС.

Як повідомляв УНН, в Україні зареєстровано епідемію туберкульозу. За останніми даними, близько 500 тисяч українців є хворими. Обов'язкове щеплення проводиться від туберкульозу, згідно з Календарем, у перші дні життя в пологовому будинку. Якщо вакцинувати дитину в цей час з певних причин неможливо, щеплення може бути зроблено протягом перших трьох місяців життя.

Джерело:  

 

http://www.unn.com.ua/ua/news/838529-89,6-tisyach-doz-vaktsin-vid-tuberkulozu-rozpodilyat-mige-ukrayinskimi-ses--moz/