RSSВерсія для друку
65% львів'ян обслуговують за принципом сімейної медицини
19.07.2011

"Львів є лідером запровадження справжньої сімейної медицина в Україні. Ще 1988 році вперше була запровадження ця робота. Маємо понад 20-літній досвід і добрий результат. На сьогодні 65% мешканців міста Львова обслуговуються за принципом сімейної медицини", - про це поінформував начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб під час чат-конференції.

Також львів’ян цікавили питання корупції у медичній галузі міста та випадками, коли лікарі вимагають хабарі від своїх пацієнтів. 

"В нас є "гарячі лінія" міста (15-80), куди можна звертатися і повідомляти про подібні випадки. Всі звернення, які стосуються медицини, передають мені в управління. Я знаю всі проблеми медицини і можу говорити, що знаю причину цих проблем. Робоче місце в стаціонарі хірургу знайти дійсно важко. Я скажу більше, хірурги в стаціонарах на сьогодні Львову не потрібні, як і акушер-гінеколог, кардіолог, невропатолог, лікарі УЗД. Але наші молоді лікарі не хочуть їхати в райони чи інші області працювати. Я маю право про це так різко говорити, тому що коли я поставив за мету стати хірургом, я пройшов шлях від санітара станції швидкої через хірурга районної лікарні, хірурга міської лікарні, хірурга обласної лікарні, працівника кафедри медуніверстету, тобто, в різних лікарнях, в різних областях. Проблема в правилах, які виписало суспільство", - наголосив В.Зуб. 

www.unn.com.ua/ua/news/18-07-2011/420552/