RSSВерсія для друку
5-10% хворих на туберкульоз відмовляються від лікування
20.03.2012

 5-10% хворих на туберкульоз українців відмовляються від лікування, а законодавчо примусового лікування в Україні не існує. Про це на прес-конференції розповіла голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечним захворюванням Тетяна  Александріна.
"На жаль, на сьогодні у нас немає такої відповідальності пацієнтів… У Верховній Раді знаходиться законопроект, нова редакція закону, який передбачає механізм примусового лікування. І в тих випадках, коли ми не зможемо досягти формування прихильності пацієнта, а таких випадків у країні до 7% (офіційні дані – Ред.). Проте я думаю,  фактично їх більше, від 5% до 10%. Тим більше, цей показник у деяких регіонах є прихованим. Насправді є до 10% людей, які відмовляються від лікування, як ми кажемо, відриваються від лікування" – сказала Т.Александріна.
Вона додала, що пацієнти, які відмовляються від медичної допомоги, не досягають ефективності в лікуванні.
Т.Александріна висловила сподівання, що ВР таки ухвалить цей законопроект, удосконалиться механізм примусового лікування. І його можна буде використовувати, аби дисциплінувати таких пацієнтів.

 

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/5838