RSSВерсія для друку
48% українців не знають про поширення туберкульозу
12.07.2012

48,2% опитуваних осіб не володіють інформацією щодо шляхів розповсюдження туберкульозу в Україні. Такі результати дослідження оприлюднені у доповіді "Роль здорового способу життя в профілактиці туберкульозу".

Під час дослідження було проведено анкетування серед 170 осіб здорового населення та 50 дітей-підлітків, можна було надавати декілька відповідей одночасно. За результатами, 35,9% опитаних вважають ситуацію із епідемією туберкульозу досить загрозливою, 15,9% - стабільною і контрольованою. На питання, які фактори сприяють розвитку туберкульозу в Україні, 86% відповіли "зниження рівня життя населення", майже 26% звинувачують несприятливу екологічну ситуацію, 59% - збільшення кількості малозабезпечених, 30% - перебування людей в пенітенціарних закладах.

Як повідомляв УНН, в Україні зареєстровано епідемію туберкульозу, за останніми даними близько 500 тисяч українців є хворими.

Нагадаємо, найкращим захистом від туберкульозу є вакцинація. Щеплення від туберкульозу проводиться, згідно з Календарем щеплень, у перші дні життя в пологовому будинку. Якщо вакцинувати дитину в цей час з певних причин неможливо, щеплення може бути зроблено протягом перших трьох місяців життя.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/813779-48proc-ukrayintsiv-ne-znayut-pro-poshirennya-tuberkulozu/